EROL PARLAK 1 HAFTADA REKOR KIRDI
Türk halk müziğinin önde gelen isimlerinden, pek çok sanatçının yetişmesinde emeği katkısı bulunan sanatçı ve akademisyen Prof.Dr. Erol Parlak’ın yeni albümü kısa bir süre önce tüm dijital platformlarda yerini aldı. “Aşka Sebep” adlı albümde tamamı kendisine ait türkülerin yanı sıra bir de Yunus Emre şiirinden bestelediği bir nefes daha bulunuyor. Erol Parlak yeni albümü için “Nicedir gönlümüzde biriken havaları yeni bir albüm olarak sizlerle paylaşamamıştık. Bu son albümde deyiş, nefes, gurbet ve sevda türküleri var” dedi. Albümdeki “Ay Dağlar” adlı türküye çekilen ilk klibi ise bir haftada 82 kişi izledi.
Müzik dünyasının “Erol Hoca”sı Prof.Dr. Erol Parlak’ın yirmi beşinci albümü olan “Aşka Sebep” bir hafta önce müzik severlerin beğenisine sunularak dijital platformlarda yerini aldı. Duygu Müzik etiketiyle Sinan Çelik & Gökhan Çelik yapımcılığında çıkan albümün müzik yönetmenliğini ise Haydar Tanrıverdi ve Erol Parlak birlikte yaptılar. Toplam on eserden oluşan albümdeki “Kördüğüm” adlı türkü ise bir yıl önce single olarak piyasaya çıkmış üç milyonun üzerinde izlenmişti. Bu eserin de tekrar repertuara alınması ile ortaya çıkan albüm müzik severlerin büyük ilgisini çekti. Yeni albümün ilk klibi ise “Ay Dağlar” adlı türküye çekildi ve klip bir haftada 82 bin kişi tarafından izlendi.
Deyiş, nefes, gurbet ve sevda türküleri içeren iç ve doğu Anadolu, Çukurova ve Toroslardan esintiler taşıyan bu albüm tam olarak bir Erol Parlak tarzını yansıtıyor. Erol Parlak “Devran döndü, binbir emek üzere ortaya çıkan ve tamamı kendi gönül bahçemizin ürünlerini kapsayan “Aşka Sebep” adlı albümü sizlere arz etme zamanı geldi. Kendi özüm, kendi sözüm misali on eserlerden oluşan ve her biri yürek yangımızın dilden telden süzülen can pareleridir. Dileğimiz odur ki hanenize mihman, yüreklerinize dost, gönüllerinize yol azığı olsun” diyor.
Bugüne kadar karma ve solo olmak üzere toplam yirmi beş albüme imza atan Türk halk müziğinin ustası Prof.Dr. Erol Parlak, günümüzde yeni üretimlerin çok azaldığı bir zaman diliminde ozanlık geleneği doğrultusunda “Pervâne” mahlası ile yazdığı şiirleri havalandırarak (besteleyerek) geleneğin canlı tutulması ve kuşaklar arası aktarımına güç katmaktadır.
Benzer Haberler