Hayata Dair Her Şey
Abone ol

İYİLİK VE SANAT DOLU 7 YIL

Evrensel bir değer olan sanatın daha geniş kitlelere yayılması amacıyla güzel bir tesadüfle Leonardo da Vinci’nin doğum gününe denk gelen 15 Nisan’da kurulan İyilik İçin İçin Sanat Derneği, yedinci yıldönümü vesilesi ile Nişantaşı Hiref’te kutlama yaptı.

 

Türkiye’de sanatı anlamak, tanımak ve yayılımına katkıda bulunmak adına kurulduğu günden beri genç sanatçıların üretimlerine destek olduğu projelerle Türk çağdaş sanatçılarının sanat piyasasında hak ettiği yere ulaşmasına gayret gösteren İyilik İçin Sanat Derneği, Dünya Sanat Günü’ne de denk gelen 15 Nisan Cuma günü tüm paydaşlarının katılımıyla yeni yaşını kutladı. Sanatsever kadınların güçlerini İyilik İçin Sanat Derneği çatısı altında birleştirerek, genç sanatçıları Çağdaş Türk Sanatına kazandırma gayretleri yedinci yılını geride bıraktı.

 

İyilik” ve “Sanat” Dolu 7 Yıl

Proje geliştirme misyonunu gönüllülük esasıyla yerine getiren derneğin, yedi yıla pek çok ulusal ve uluslararası proje sığdırmayı başardığını ifade eden İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, “Derneğimiz sanatla iç içe, yaratıcılık ve ilham dolu bir hayatı teşvik etmek ve genç sanatçılara ihtiyaç duydukları desteği vermek açısından kurulduğu günden bugüne geçen süre zarfında çok önemli bir mihenk taşı oldu. “İyilik İçin Sanat” felsefesiyle çıktığımız yolda genç sanatçıların üretimlerine katkıda bulunmak adına pek çok projeye ve sergiye imza attık. İyilik İçin Sanat Derneği olarak, Pasajda Bir Yıl, Anadolu’dan İzlenimler, Atölye Cer, Alenen Sanat ve Sanat Elçileri gibi devam eden projelerimizle genç sanatçıların sanat izleyicisiyle ve koleksiyonerlerle buluşmasının önünü açmaya ve Türkiye’nin sesini uluslararası platformlarda duyurmak adına faaliyetler sürdürüyoruz. Bugüne kadar 348 Sanat Buluşması, 20 sergi düzenlemesi ile Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı ve Artweeks Akaretler gibi ulusal fuarlar, Art Basel, Art Miami, Venedik Bienali, London Frieze gibi uluslararası fuarlar da dâhil olmak üzere 28 sergi katılımı ve 7 il ziyareti ile yüzlerce genç sanatçıya ulaştık.” dedi.

 

Selin Bozkurt: “Sanat ekonomisine 50 milyon TL’nin üzerinde değer oluşturduk”

İyilik İçin Sanat Derneği’nin kuruluş tarihi olan 15 Nisan’ın Rönesans dönemine damga vuran ünlü Hezârfen Leonardo da Vinci’nin de doğum gününe denk gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Selin Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti: “Cesur kadınların iyilik için başlattıkları bu sanat hareketi dalga dalga büyüyor. Henüz yolun başında olduğumuzun farkındalığıyla, sanat sevgisini halkın tüm katmanlarına yayarak toplumsal barışın ve hoşgörünün yaygınlaşmasına hizmet etmeye devam edeceğiz. Tamamı kadınlardan oluşan üyelerimizin sanat alımları, kurumsal destekçilerinin katkıları, oluşturdukları atölye üretim alanları, düzenledikleri etkinlik, sergi, katıldıkları fuar ve sanat etkinlikleri, yapılan tanıtım çalışmalarının karşılığı medya yansımaları da dâhil olmak üzere sanat ekonomisine 50 milyon TL’nin üzerinde değer oluşturduk. Başarılı genç sanatçıların sanat üretimini sürdürülebilir kılmak için ihtiyaçlarını belirleyerek ilgili kurum ve kuruluşların destek vermesini sağladık, kurumsal destekçilerimizle çözümler geliştirdik. Geride bıraktığımız bu 7 yıl içerisinde sanat camiasında pek çok insana dokunduk ve onlardan çok şey öğrendik. Her geçen gün “İyilik İçin Sanat Ailemize” katılan değerli isimlerle yolculuğumuza devam ederken, sanat piyasasında gönüllülük esası ile verdiğimiz mücadelenin haklı gururunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.”

 

Cemiyet Hayatının Önemli İsimleri Katıldı

İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt ve dernek üyelerinin öncülüğünde gerçekleştirilen kutlamaya Ayşegül Hotiç, Arzu Kunt, Handan Aral, Canan Yolaç, Müge Tezman Sırmabıyık, Hülya Gür, Selda Özkök ve Zafer Kutanoğlu gibi iş, sanat ve cemiyet dünyasından birçok isim katıldı.

Derneğin kuruluş yıldönümü için organize edilen etkinliğe Hiref mağazalarında satışı yapılan Monden İstanbul, Haral Design, Jline Jewellery, Bi’Kutu, Imannoor, Deep Blue Tea ve Büyü gibi dekorasyon dünyasının önde gelen markaları da katılım gösterdi.

 

Sosayal Medya Yönetimi

Benzer Haberler

<