Hayata Dair Her Şey
Abone ol

MARDİN'İN GÜLEN YÜZÜ AYŞE VELİOĞLU

Mardin seyahatim boyunca uzun zamandır özlem duyduğum Mardin'i gezip hasret giderdim bir yandan da yeni insanlar tanıyarak onların başarı hikayelerine tanıklık ettim.

 

Kaldığım ve muhteşem bir ev sahipliği yapan Reyhani Otel'de tam tabiriyle on numara beş yıldız bir hanımefendi tanıdım, Adı Ayşe Velioğlu.

 

Ayşe, o kadar mütevazi, o kadar güler yüzlü, insan ilişkileri o kadar gelişmiş biri ki onu size anlatmasan tanıklık ettiğim insan hikayesine ayıp ederdim.

 

Ayşe Velioğlu, otelin mutfak şefi. Koca otelin mutfağını ekip arkadaşlarıyla çekip çeviriyor. Ayşe'nin lugatında "yok" kelimesi yok. Maşallah on parmağında on marifet. Bir yandan yerli müşteriyi memnun edecek menüyü hazırlarken diğer yandan yabancı misafirlere geleneksel Mardin mutfağının lezzetlerini sunuyor.

 

35 yaşında iki kız çocuğu annesi Ayşe. Kendisini çok iyi yetiştirmiş. Klasik anadolu kadınının bütün kalıplarını yıkmış. Kendi adına açtığı sosyal medya hesabı, youtube çalışmaları ve tabiki harika ötesi el lezzeti.

 

7 yıldır Reyhani Otelde çalıştığını söyleyen Ayşe Velioğlu "Mutfağı devraldığımda kimse bana inanmamıştı ama bana inanan içimde bir Ayşe vardı. Bu inanç beni kısa sürede işimin aşığı etti. Mutfağa girdiğimde bütün dünyam değişiyor. Klasik Mardin lezzetleri, tatlılar, hamur işleri ve tabi ki kahvaltı. Misafirlerimizin damak lezzetine hitap edebilmek için hergün kendime yeni hedefler koyarak güne başlıyorum" diyor.

 

Turizm sektöründe özellikle Ankara sonrası için yetişkin personel bulmak çok zor. Çünkü gençler lise sonrası büyük şehirlere çeşitli nedenlerden göç yapıyorlar. Bu nedenle yerelde yetişkin personel bulmak çok zor. Ama gelin görün ki Ayşe gibi kendini yetiştirmiş ender insanlarda karşımıza çıkmıyor değil. 

 

Mardin ovasına bakan otel terasında elleriyle hazırladığı "süryani kahvesini" ikran ederken bir yandan da ufak ufak müşteri memnuniyetini anketliyor. Otelden memnun kaldınız mı, ekip arkadaşlarımı nasıl buldunuz, mutfağımızı beğendiniz mi, Mardin'in şu bölgelerini gezdiniz mi, odanızdan memnunmusunuz gibi Ayşe'nin muhabbet içinde çalıştığı kurum için yaptığı ankete ister istemez katılıyorsunuz.

 

Yerli yabancı bütün misafirlerle aynı yakınlıkta ve samimiyette kurduğu dostluk Mardin kadar aklımız da kaldı doğrusu.

 

Kendisini gelişmeye adamış, medeni, çalışkan, işini seven bir anadolu kadını tanımak bizi gerçekten çok mutlu etti.

 

Bundan sonra Mardin'de bir Ayşe Velioğlu kardeşimiz var. Gidene tavsiyemiz Reyhani Otelde kalmasanız bile Ayşe'ye bir merhaba demek ve onu tanımak için kapısını gönül rahatlığı ile çalabilirsiniz. 

 

Tayyar IŞIKSAÇAN

tayyar.isiksacan@gmail.com

 

 

 

Sosayal Medya Yönetimi

Benzer Haberler

<