Hayata Dair Her Şey
Abone ol

Belediye Başkanları İzmir’de Toplantı

Cumhuriyet Halk Partili 10 büyükşehir belediye başkanı İzmir’de yakın zaman da bir araya geldi. Amaçları yerel yönetimlerin sorunlarına çözüm bulmaktı. Bunun için de fikir alışverişlerinde bulundular.

 İşte İzmir’de gerçekleşen bu toplantı, bu amaçları gerçekleştirmek için düzenlenen toplantıların ikincisiydi. Bu toplantıya, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Tekirdağ, Muğla, Hatay, Mersin’in Büyükşehir Belediye Başkanları katılım gösterdi. Tabii ki toplantının açılış konuşmasını ev sahibi olarak İzmir büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer yaptı. Yaptığı konuşmasında başkanların yaklaşık iki ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile Ankara’da yerel yönetim paketleri hakkında konuşmak üzere bir araya geldiklerini dile getirdi.

 Ayrıca konuşmasında geçtiğimiz seçim sürecinden de bahsetti. Yapılan bu son seçimlerde aslında halk sadece yaşadığı yeri yönetecek bir belediye başkanı seçmemişti. Bu seçimle birlikte aslında halk biraz da hakim siyasi dile ve ötekileştirme söylemlerine de dur demek istedi. Artık farklı düşüncelere tahammül edemeyen ve karşısında ki kişinin haklarına saygı göstermeyen bir toplum yapısı yerine daha demokratik, uzlaşmacı ve barış ortamının hakim olacağı bir toplum kabul görüyor.

 Ayrıca Soyer, tabii ki bunların yanında altyapı, yol, su, imar ve diğer hizmetlerin de devam ettirilmesinin temel görevleri olduğunu söyledi.  Ancak bunun da ötesine geçilmesini bekleyen yönünü yerel yönetime dönmüş bir toplum olduğu gerçeğini de unutmamak gerekir dedi. Sorumluluk taşıyan bu yerel yönetimlerin sorunları çözmek için daha cesur daha kararlı adımlar atılması gerekiyor.

Benzer Haberler