Hayata Dair Her Şey
Abone ol

Cem Uzan ve CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce bir parti mi kuracak?

Geçtiğimiz hafta firari bulunduğu Fransa'dan ülkesi Türkiye'ye dönme kararı alan eski genç parti Genel başkanı Cem Uzan ve bir dönem CHP Cumhurbaşkanı adayı konan Muharrem İnce siyasi bir hareket içinde oldukları siyaseti ısıttı. 2009'dan belli Fransa'da yaşayan eski Genç Parti Genel başkanı Cem Uzan, geçen hafta sosyal medyadan açıklamalarda bulunarak ülke'ye dönüş yapacağını açıklamıştı. Tekrardan siyasetin içine girerek Cumhurbaşkanlığına aday olmak isteğinde olan uzan ve Cumhuriyet Halk Parti de sancılı dönemden geçen Muharrem İnce'nin beraber hareket edecekleri ileri sürüldü.

Cem Uzan'ın Paylaşımı

Yasal problemler: şu an gözle görünür yasal anlamda hiçbir sorunum yok Türkiye'ye gelince açıklayacağım... Milletimiz de hiçbir zaman bizi yüreğinde ve zihninde yargılamadı. Nitekim bize yapılanlar emperyalist birtakım odakların yaptığı bir operasyondu. Öyle ki halkımız yapılanları gördü. Şu an Kaçak durumda olan Cem Uzan'ın yaptığı röportajı, servis eden gazetede şu sözleri yer verilmişti:

2 Aya Kalmadan Ülkeye Dönüyorum ve Cumhurbaşkanı Olmakta Kararlıyım

Cumhurbaşkanlığı makamına gelmek için elimden gereken her şeyi yapacağım. Ya hedefime uğraşacağım ya bul yoldan çekileceğim. Senelerdir çalıştım çabaladım ve artık hazırım. Ülkeme gideceğim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı tahribatı tamir edeceğim. Ülkemi yeniden yükselteceğim. Ülkemde eksik olan liderliği tamamlayacağım. Enerjik bir şekilde meydanlara çıkacağım milletim ile bütünleşeceğim. Genç partideyken 50 gün içinde milyonlara ulaşmıştım. Şimdi gelip ülkemin bütün insanlarını sarıp kucaklayacağım. Ve her zaman herkesin ortasında olacağım. Cumhuriyetin değerlerinden asla taviz vermeyeceğim. Dinimizi hiçbir zaman siyasete malzemeyi yapmayacağım yapanları da halkın önünde ifşa edeceğim.

Türkiye'ye döneceğini beyan eden Cem Uzan “yasal olarak bütün her şeyi hallettim. Şu an hiçbir engel yok. Türkiye'ye görünce herkes görecek haklı çıkacağım. Son hazırlıklar tamam” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Benzer Haberler