Hayata Dair Her Şey
Abone ol

TELEVİZYONDA MAGAZİN KİMLERE KALDI?

Bu yazımda yer alacak içerik tamamen şahsi fikirlerimin yansıması olacak. Çünkü 41 yılını ülkenin en büyük dergi, gazete, radyo ve televizyonlarında magazin gazetecisi olarak dirsek çürütmüş, emek vermiş biri olarak sanırım bu serzenişe en çok hakkı olanlardan biriyim.

 

Haftalık ve aylık neşriyatların magazin sektörüne destek verdikleri günlerden bugün medyanın her mecrasında en vaz geçilmez birim olarak magazin servisleri ve magazin gazetecileri var. Peki ülkenin en saygın en büyük televizyon kanallarının ekranlarında magazin ve yorum programlarında neden magazin gazetecileri yok.

 

Bunun bir çok nedeni var ama en büyük neden magazin gazetecilerinin bizzat kendileridir. Masa başında editör sınırından öteye geçmeye cesaret edemeyen, bir kare resim, iki satır yazı arkasına sığınmak işlerine geliyor çünkü. Duyduklarını, bildiklerini hatta bizzat şahit olduklarını çıkıp kamuoyu ile paylaşmaya cesareti olmayan bir ruh haline sahip insanlar var aramızda.

 

Magazin gazeteciliği cesaretsiz ve yüreksiz bir tayfanın insafına kalmış durumda. Gazete eklerini söylemiyorum bile. Nasıl yazar oldukları bilinmeyen, hatır gönül üzerine köşe almış tayfa, pısırık şef ve yönetici takımı, aman üç kuruş kazanıyorum bananeci muhabirler ne yazık ki magazin gazetciliğinin ipini çekti.

 

Bugün televizyon ekranlarında magzin haberciliği ve yorumculuğu adına kurulmuş, hergün onlarca ünlü ve popüler insanın hayatları üzerine kurulmuş programlarda koltuklara organiztörler, modacılar, artisler, şarkıcılar, menajerler vs oturuyor. Sebebi ortada bu insanların konuşma cesaretinin onda biri magazin gazetecilerinde yok. Yılların duayeni adıyla o maslara oturanlar ise kifayetsiz yapıları, paçalarından süzülen avamlıkları, bozuk türkçeleri, ve ne yazık ki çağın çok gerisinde ki bilgileriyle o masaların ancak maskarası olabiliyorlar.

 

Televizyon gazeteciliğini yok sayan, ceraret edemeyen, fırsat verildiğinde bunu sadece çıkarları için kullananlar teker teker çekildi arenadan. Ortalık yine magazin zırhının altına sığınmış basiretsiz, ağzının ayarı kaçmış, ahlak çıtaları kırılmış, namus kavramları yok olmuş bir tayfa ortada arzı endam ediyor. 

 

Magazin Gazeteciliğinin ve gazetecilerinin namusunu korumak üstlerine vazife olan kısa adı MGD olan Magazin Gazetecileri Derneği ise elinde bir çekirdeği eksik olup biteni sadece izlemekle yetiniyor. 

 

 

 

 

Sosayal Medya Yönetimi

Benzer Haberler

<