Hayata Dair Her Şey
Abone ol

UFUK TARHAN "GELECEK NASIL GELECEK"

Çoğumuz, 2050’lere kadar geleceğin neye benzeyeceğini kestirebiliyoruz. Daha iyi, sürdürülebilir yarınlar için yapılması gerekenlere dair farkındalığımız oldukça yükseldi. Artık bugünün değil, yarının işini yapmamız gerektiğini iyice algıladık.

 

Peki ya sonrası ve nasıl?

 

Yarından sonra, 2050’lerden sonra, 2100’lere doğru neler olacak? O yıllara kendimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi hazırlamamızı sağlayacak koşulları nasıl oluşturacak; özellikle de her şeyi belirleyecek olan eğitim devrimini nasıl gerçekleştireceğiz?

 

Türkiye’nin İlk Kadın Fütüristi, Forbes Dergisi internet sitesinde Dünyanın En Etkin 50, En Etkili 100 Kadın Fütüristi arasındaki tek Türk, Türk Yuval Hararisi de denen Fütürist, Ekonomist, Gelecek Düşünürü ve Küratörü, T-İnsan UFUK TARHAN’ın merakla beklenen ve alanında yine müthiş bir başyapıt olmaya aday yeni kitabı Yarının İşini Yarına Bırakma Ceres Yayınları’ndan çıktı.

 

Yarının İşini Yarına Bırakma, geleceğe dair sarsıcı tespitleri, keskin analizleri ve son derece yalın, kolay anlaşılır anlatımı ile yarınlara hatta sonrasına da ışık tutacak devrimsel iddialarla, önerilerle, bilgi ve kavramlarla dolu müthiş bir kaynak, zamansız bir başucu kitabı.

 

Tarhan’ın her eserinde, her yazısında olduğu gibi bu yeni kitabını da akıcı üslubu ve QR kodları sayesinde bir çırpıda okuyacak, sonra altını çize çize, not ala ala defalarca gözden geçirecek, bütünüyle içselleştireceksiniz. Geleceğin Mesleklerini Bulma formülüve2109 Menifestosunu Yazmabölümleriyle interaktif bir deneyim de yaşayacağınız Yarının İşini Yarına Bırakma, hemen anlayıp benimseyeceğiniz baştacı ve eşsiz değerde kaynağınız olacak. Çünkü…

 

Asla daha az öğrenemezsiniz, sadece daha fazla öğrenebilirsiniz ve bir şeyleri asla var olan gerçekle savaşarak değiştirmemelisiniz. Değiştirmek için var olan modeli geçersiz kılan yeni bir model oluşturmalısınız.” – Buckminster Fuller

 

Kitaptan:

 

YARININ İŞİNİ YARINA BIRAKMA! Çünkü artık “Gelecek Nasıl Gelecek”, Yarın Nasıl Olacak” biliyoruz ve “HÜMANİZM + DATAİZM” çağındayız!

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR KAPİTALİZM ile TİP-1 UYGARLIK SEVİYESİNE hazırlanıyoruz… Şimdi… Gereğini yapma ve harekete geçme zamanı!

 

Sen artık herhangi BİR ÜLKENİN DEĞİL, yeni bir dünyanın, DİJİTAL MEDENİYETLERİN VATANDAŞISIN ve gelecek için bizzat KENDİNİ DİJİT DİJİT KURGULAMALISIN!

 

Şimdinin insanlarını ehlileştirip geleceğin insanlarını şekillendirecek, birbirimize NESİL VE MENFAAT ÇATIŞMASIZ, SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM ALANLARI açabilmemizi sağlayacak “oksimoron, eklektik, altruist, stoik, aktivist, sivil itaatsiz, kliktivist, slaktivist, sinik, kinik” gibi kavramlarda, makul bir ortak anlayışta olmamız gerekiyor.

 

Eğitim Devrimcileri “Elon Musk, Salman Khan, Sugata Mitra, Sir Ken Robinson, Ray Kurzweil ve Michio Kaku”nun geleceğin eğitimine, öğrenme teknolojilerine ve okullarına dair düşünce, model ve uygulamalarını çok iyi kavramalıyız.

 

DİJİTAL ÖLÜMSÜZLÜK, BÜYÜK PLAN, KARDASHEV ÖLÇEĞİ gibi konular artık günlük konuşmalarımıza ve gelecek kurgularımıza girmeye başlamalı… UZAYA DOĞRU ilerlemeliyiz…

 

Yazar hakkında:

 

Ufuk Tarhan ODTÜ Ekonomi mezunudur. 57 yaşında Bahçeşehir Üniversitesi’nden tezli “İnovasyon ve Girişimcilik” yüksek lisans derecesi almıştır. Tez konusu inovatif bir kişisel dönüşüm modeli olarak nitelediği ve kendisinin kurguladığı 3T+HOK+5Y formülüne dayanan T-İnsan Modelidir. T-İnsan kitabı çıktığı yıl ödül alan, iki kez gözden geçirilerek yenilenen ve güncelliğini koruyarak hem çok satanlar hem “hep satanlar” listelerinde daima yer alan, pek çok okulda referans kitap olarak kullanılan “zamansız, eskimeyen” bir başyapıt ve kaynaktır.

 

Tarhan, uzun yıllar teknoloji sektöründe üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra 44 yaşında kariyerine Fütürist Kanaat Önderi ve Dijital Ajans + Yazılım Şirketi girişimcisi olarak devam etmiş başarılı ve ödüllü bir iş kadınıdır. En çok talep edilen keynotespeaker ve moderatörler arasında yer alan Tarhan, gazetelerde, portallerde, dergilerde Fütürizm, gelecek, teknoloji üzerine düzenli yazılar yazıp, videolar yayınlar. Yanı sıra, çok okunan Blog’u ve yüksek takipçi sayısına sahip, oldukça aktif sosyal medya hesapları vardır. Bunlar aracılığı ile “Gelecekçilik” hakkında yaygın farkındalık yaratmak, ilham vermek için önemli yayınlar yapar. Evlidir, iki çocuğu vardır, Antalya doğumludur, çoğunlukla İstanbul’da yaşar.

 

Sosayal Medya Yönetimi

Benzer Haberler

<